Clasificado en:

13. Sunshine Coast. El final d'Amèrica

Feia més d’un mes que havíem sortit de Nova York rumb a l’oest. Havíem recorregut els Apalatxes i travessat les Smoky Mountains. Havíem conduït per Tennessee i Arkansas per anar a trobar la Ruta 66 a Tulsa, Oklahoma. Acompanyats per la llegenda de la carretera havíem creuat Texas, New Mexico i Arizona. Las Vegas ens havia acollit tres dies i el Death Valley ens havia donat la benvinguda a California. Faltava poc per completar el coast to coast: el Pacífic ens esperava després de 8000km.

Imagen de mCamprubi
Clasificado en:

12. DEL TOT AL RES

Només 160km separen el tot del res, el sempre del mai, el soroll del silenci. La ciutat més boja del lloc més inhòspit. Las Vegas de Death Valley.

LAS VEGAS

Imagen de mCamprubi
Clasificado en:

11. RUTA 66: EL CARRER MAJOR D’AMÈRICA

Ja hem fet més de 700km per la Ruta 66 creuant Oklahoma i Texas i tenim moltes ganes de continuar amb aquest joc de pistes. Perquè seguir la Ruta 66 no deixa de ser un joc: trobar els trams originals que es separen de l’autopista, els edificis supervivients entre tota la resta, la gent que dedica la seva vida a conservar-ne la memòria...  

Imagen de mCamprubi
Clasificado en:

10. RUTA 66: LA MARE DE TOTES LES CARRETERES

Què t’haurien de donar perquè fessis un trajecte de 3.800km per carretera? Què t’haurien d’oferir per renunciar a fer el trajecte en avió, molt més ràpid i barat? A part de temps i diners per mantenir-te, què més demanaries?

Jo ho tinc clar: que la ruta fos interessant, divertida, sorprenent. Que et fes viure el recorregut. Això, exactament, és la Ruta 66.   

Imagen de mCamprubi
Clasificado en:

9. WELCOME TO THE SOUTH

S’ha fet de nit quan arribem a Pigeon Forge, Tennessee, a tocar de les Great Smoky Mountains. Fa una setmana que vam sortir de Nova York i hem anat avançant per carreteres secundàries a través de Pennsylvania, Virginia i North Carolina. Trobem un càmping a tocar del poble i ens ve de gust anar a donar una volta. A recepció ens recomanen arribar-hi creuant el Patriot Park on, ens diuen, ja hi ha la il·luminació de Nadal instal·lada.

Imagen de mCamprubi

8. DEL MAPA A LA CARRETERA (per l’Skyline Drive i la Blue Ridge Parkway)

Feia vint dies que érem a Nova York i no trobàvem el moment de marxar-ne. Sempre hi havia una proposta nova, un lloc nou per descobrir. La tarda abans de marxar ja ens enyoràvem d’aquesta ciutat magnètica. Amb la promesa de tornar-hi ens vam posar altra vegada en ruta.

Imagen de mCamprubi
Clasificado en:

7. PRIMER DIA A MANHATTAN

Instruccions (optatives) per aquells que no hagin estat mai a Nova York.

Què fer el 1er dia?

Primera part: arribada a NY

            1. Si és possible, no aneu a Manhattan.

Imagen de mCamprubi
Clasificado en:

6. BROOKLYN EXISTEIX

Ja fa temps que vaig descobrir un avantatge de no tenir gaires diners per conèixer una ciutat. A l’hora de triar allotjament estàs obligat a allunyar-te del centre i buscar lloc en barris que de cap altra manera hauries trepitjat. La majoria de vegades he descobert llocs molt interessants. M’ha passat a Amsterdam, Copenhagen, Venècia, París... i també a Nova York.

Imagen de mCamprubi

5. NORTH ATLANTIC COAST

COASTAL MAINE

Tinc debilitat pels llocs de mar. Millor si són ben escarpats i sobretot si no són gaire turístics o hi puc anar fora de temporada. Per tant, si us diuen que m’he perdut per Estats Units és molt probable que sigui a la costa de Maine.

Imagen de mCamprubi

4. FALL FOLIAGE IN NEW ENGLAND

A la tardor, les fulles perden el seu color verd i es tornen marrons, taronges, grogues, vermelles i, finalment, cauen de l’arbre que les ha acollit durant la primavera i l’estiu. Des dels 3 anys tots ho tenim clar. Doncs aquest fenomen, a Nova Anglaterra se’n diu fall foliage i és UN FENOMEN.

Imagen de mCamprubi
Distribuir contenido Suscribirse a Cuaderno de mCamprubi