Clasificado en:

1. MONTREAL TROPICAL

Hem estat a Montreal els quinze dies de més calor del 2009. I això és tenir sort perquè calor només en fa dos o tres mesos l'any. La resta, set llargs mesos de tardor i hivern per sota els 10ºC de mitjana i dos per sota els 15ºC. Més de 60 graus separen la minima i la màxima anual.

Quan fa bon temps i calor, Montreal aprofita cada hora i la viu al carrer: a les terrasses dels bars i als parcs, de pic-nic o jugant a freesby, anant en bicicleta o patins i banyant-se a les "platges" naturals o artificials del Fleuve St-Laurent.

El lloc preferit de les famílies amb nens petits son les pategoires: basses de tres pams d'aigua amb sortidors, joguines, dos socorristes i control de qualitat de l'aigua cada dues hores. Gratuïtes. Si, gratuïtes. De fet totes les piscines públiques a l'aire lliure a Montreal ho són... o quasi. Les més grans (amb diverses piscines, tobogans, trampolins, parc infantil, etc) fan pagar 1.50€ pels adults i 0.75€ pels nens. De vegades, als caps de setmana, 2€. Preus populars.

 

Com que els responsables de turisme de Montreal no em llegiran ho diré tal com ho penso: Montreal és uns ciutat ideal per viure -a l'estiu- però no hi ha gran cosa a visitar. No els ho digueu mai, per si de cas! 

Els habitants de Montreal i concretament els més quebecoises, estan molt orgullosos del llegat francès de la seva ciutat. Per ells, el Vieux Montreal és la joia de la corona (suposo que en aquest cas "de la república"). La guia Lonely Planet ho definiex aixi: "un laberint de sinuosos carrerons empedrats". Exagerats! Quatre carrers rectes atepeïts de restaurants i botigues de records on l'únic laberint el forma la gentada que hi ha.

El Centre-Ville (LP: “amples vials formant una quadricula que talla l'entremat de gratacels”) tampoc m'ha impressionat.

El Vieux-Port, el Parc Olímpic, Chinatown (dues travessies d'un sol carrer) són altres atractius turístics de Montreal. Agradables. Però no espectaculars.

 

Però això no vol dir que Montreal ens hagi decebut. Al contrari: ens ha agradat molt. Perquè com que la visita a la ciutat no dóna per gaire hem tingut molt temps per viure-hi. Hem disfrutat els parcs: el de Laurier per jugar, la Fontaine per banyar-nos, Mont-Royal per fer pic-nic i el Jardi Botànic (inacabable i gratuït a partir de capvespre) per descobrir jardins xinesos i japonesos. Hem anat en bici pel Canal Lachine, hem jugat a futbol sobre gespa digne d'un estadi de Primera Divisió, hem fet una barbacoa amb els amics i hem menjat gambes i calamars arrebossats al mercat Jean Toulon.   

 

Tot plegat amb la Bruna i l'Aran, la Mireia i el Ferran. Els nostres amics que viuen aquí des de fa un any i que, en certa manera, són els culpables que decisdíssim fer aquest viatge, doncs la primera idea era venir-los a visitar un mes i va ser després que va sortir la gran pregunta, un dia de tardor al Parc de la Ciutadella: "Per què no aprofitem per fer un viatge més llarg?"

 

9-24 d'agost 2009

Imagen de mCamprubi

Comentarios

Enviar un comentario nuevo

El contenido de este campo se mantiene como privado.
CAPTCHA
La siguiente pregunta es para prevenir el spam automático en los envíos.
Image CAPTCHA
Copy the characters (respecting upper/lower case) from the image.