Clasificado en:

96. Fairbanks: Pilots i altres aventurers d’Alaska

L’edifici del Pioneer Air Museum al Pioneer Park de Fairbanks es va construir el 1967, com la resta d’edificis del parc, per a l’exposició per a celebrar el centenari de la compra d’Alaska als russos. El pavelló on es troba el museu és rodó a la base però amb una cúpula pentagonal daurada que, tot i que va ser dissenyada per a semblar una palleta d’or gegant, per fora recorda més a un rusc d’abelles. El veritable tresor del museu, però, s’amaga a l’interior, on s’acumulen avions, motors i tota mena d’articles relacionats amb el món de l’aviació a Alaska.

Carl Ben Eielson, Fairbanks, Alaska, Jordi Canal-Soler

La col·lecció la componen des de motors dels primers avions que van sobrevolar Alaska, fins a un helicòpter dels utilitzats en la Guerra del Vietnam, avions sencers, ultralleugers, giroplans i tota la història d’Alaskan Airways. A més, des del 1991, una de les peces més importants de la col·lecció és el tros d’una ala metàl·lica, estripada i foradada en diversos punts, pertanyent al Hamilton amb què es va matar Carl Ben Eielson.

El Coronel Carl Ben Eielson és considerat el pare de l’aviació comercial a Alaska (és per això que la base de l’Air Force a Fairbanks porta el seu nom). Mentre el president Harding clavava la piqueta d’or del final de la línia del ferrocarril a Alaska, Eielson el sobrevolava amb un avió per a demostrar les possibilitats de l’aviació al nou Territori. Gràcies a l’exhibició, al cap de poc temps va aconseguir el primer contracte de transport de correu de Fairbanks a McGrath.

Eielson va néixer el 1898 a Hatton, Dakota del Nord, i va arribar a Fairbanks per a ensenyar matemàtiques i ciència a l’institut. Però de seguida va girar mires cap a l’aviació i aviat va demostrar que hi tenia habilitat. El 1923 va crear a Fairbanks la Farthest North Airplane Company,  la primera aplicació comercial de l’aviació a Alaska. El 1928, pilotant un Lockheed Vega juntament amb Sir Hubert Wilkins, va realitzar el primer vol a motor sobre el Pol Nord des de Barrow fins a les Spitzbergen en un vol que va durar vint hores. Un any més tard, la famosa parella juntament amb el pilot d’Alaska Joe Crosson van ser els primers en sobrevolar l’Antàrtida.

Al cap d’un any, Eielson i el seu mecànic van desaparèixer en una tempesta de neu mentre portaven al seu avió un carregament de pells d’un vaixell que havia quedat atrapat al glaç del mar de Bering. De seguida que es va conèixer la seva desaparició es van enviar diferents grups de rescat. No va ser fins al cap de nou mesos que van trobar les desferres de l’avió a Sibèria, a trenta milles a l’oest del Cap Wankarem. Cap dels dos tripulants no havia sobreviscut a l’impacte. És un tros d’aquest avió el que es mostra, orgullós, al museu d’aviació de Fairbanks.

Els pioners vols d’Eielson van demostrar que les regions polars podien ser travessades per avions comercials, però no va ser fins el 1957 que la primera companyia comercial ho va aplicar. Va ser la SAS escandinava en un vol de Copenhagen al Japó via Anchorage passant pel Pol Nord.

El que havien aconseguit aquells aventurers ara ja ho feien els turistes...

 

Més viatges a: apuntsdeviatge.blogspot.com

Web personal: www.jordicanal.com

Imagen de jcanal

Comentarios

Enviar un comentario nuevo

El contenido de este campo se mantiene como privado.
CAPTCHA
La siguiente pregunta es para prevenir el spam automático en los envíos.
Image CAPTCHA
Copy the characters (respecting upper/lower case) from the image.