Clasificado en:

95. Fairbanks: Pioneer Park

M’arribo caminant fins al Pioneer Park, l’altra gran atracció de la ciutat a part del campus universitari. Per a arribar-hi passo per diferents carrers secundaris, plens de cases ajardinades, d’una sola planta, que sembla que pertanyin a un poble i no pas a una gran ciutat. D’alguna manera, Fairbanks ha aconseguit mantenir l’aparença d’un poble amb la grandària d’una ciutat. Ha hagut de fer-hi algun sacrifici, és clar, com per exemple la nul·la existència d’un centre aglutinador de la ciutat a part de la Golden Heart Plaza. És com si la ciutat estigués difuminada, sense saber ben bé quan acaba el municipi i quan comença la natura.

Pioneer Park, Jordi Canal-Soler, Alaska, Fairbanks

El Pioneer Park ocupa una àmplia extensió de terreny al costat del sinuós riu Chena. Com el seu nom indica, és un parc temàtic dedicat a la memòria dels pioners d’Alaska en general i de Fairbanks en concret. Hi ha, per exemple, el vagó que va utilitzar el president William Harding el 1923 per a anar a col·locar a Nenana la piqueta d’or que inaugurava el tren d’Anchorage a Fairbanks. Harding va ser el primer President dels Estats Units que va visitar l’encara Territori d’Alaska. Els habitants d’Alaska no n’haurien d’estar gaire orgullosos, però, perquè el President va morir al cap de dues setmanes de la seva visita com a conseqüència d’un atac de cor que pel que sembla li va venir de l’esgotament d’haver visitat Alaska.

En un petit llac artificial hi ha ancorat per sempre més el Nenana, un dels vapors fluvials de pales que circulaven pel Tanana i el Chena fins a Fairbanks abans que hi arribessin les carreteres i el tren.

Una de les atraccions principals del parc, i potser la que li dóna més el caràcter de parc temàtic, és un carrer reconstruït amb vint-i-nou cases i cabanes que abans hi havia hagut al centre històric de Fairbanks i que van ser relocalitzades aquí per a fer espai per a la construcció dels nous edificis de formigó. L’ambient, tot i que és imitat i irreal, aconsegueix evocar una mica l’essència d’una població als seus inicis, però no es pot comparar amb llocs com Skagway o Dawson. Les còpies mai no són tan realistes com els originals.... 

 

Més viatges a: apuntsdeviatge.blogspot.com

Web personal: www.jordicanal.com

Imagen de jcanal

Comentarios

Enviar un comentario nuevo

El contenido de este campo se mantiene como privado.
CAPTCHA
La siguiente pregunta es para prevenir el spam automático en los envíos.
Image CAPTCHA
Copy the characters (respecting upper/lower case) from the image.