Clasificado en:

91. Fairbanks: Boyle’s Hostel

–Estàs segur que et vols quedar aquí? –em pregunta el conductor.

És un alberg al centre de la ciutat de Fairbanks. Cèntric i situat en un carrer calmat. No hi ha lloc a les habitacions, així que el propietari m’ofereix un tros de jardí davant la casa, per a que hi pugui plantar la tenda.

Boyle's Hostel, Fairbanks, Alaska 

L’Alan Boyle, a part de donar nom a l’alberg (Boyle’s Hostel), és l’amo de la casa. O almenys ho són els seus pares, que continuen vivint-hi. Tot i que l’Alan va néixer a Alaska, els seus pares són immigrants: la mare va néixer a Oxford i va estar ensenyant alemany a una important escola del Quebec. Ara és sorda, està postrada en una cadira de rodes a la cuina i llegeix tot el dia novel·les d’advocats amb el cap grotescament repenjat sobre l’espatlla dreta. El seu pare, en Jerry, és un canadenc esquifit però atlètic, que va participar a la Segona Guerra Mundial com a pilot i que actualment es passa el dia sobre una bicicleta tot i els seus vuitanta-un anys. Surt a primera hora del matí i no torna fins al vespre, i durant l’interval no deixa de perseguir i xiular a les noies joves. Porta de cap a totes les noies que vénen a l’alberg, però és gairebé el rei de la casa i prepara cada tarda una plata de muffins de xocolata que devora l’endemà.

L’Alan és qui s’encarrega d’ensenyar-me la casa. Ple, tirant a gras, barba deixada i grisenca sobre un coll de toro i una samarreta vella i esfilagarsada en quatre punts. M’ensenya la cuina de la planta baixa, on fa vida sobretot la família, la sala de la televisió amb uns quants sofàs, just davant del porxo, la sala de l’ordinador amb internet, a l’armariet del costat de l’escala i el pis de baix, amb la petita cuina, el bany, i les diverses habitacions.

L’Alan treballa com a conserge en un institut, i combina aquesta feina amb els ingressos que li proporciona l’alberg per a poder ajudar als seus pares. «Ells em van cuidar a mi, i ara jo els cuido a ells», em diu. D’alguna manera li caic bé i em confia, tot mostrant-me l’exterior:

–Amb les últimes obres al garatge hi caben més de trenta persones, a l’alberg. Encara que tampoc no acceptaria a qualsevol. Els canadencs, per exemple, em cauen molt bé, i no he tingut mai cap problema amb ells. Amb els europeus tampoc, tot i que els holandesos puguin ser una mica especials. Fa una setmana en vaig tenir dos que venien a pescar i el primer que em van demanar va ser si coneixia algun local d’striptease on actuessin noies esquimals. Els japonesos també m’agraden molt. Són molt respectuosos i molt nets. En vaig tenir un que va intentar anar amb bicicleta fins a Prudhoe Bay en ple hivern. No ho va aconseguir, però el vaig tenir aquí a l’alberg prop de dues setmanes preparant l’expedició.

L’Alan té penjat en un tauló d’anuncis sota el porxo, al costat de l’entrada, un rètol amb informació per a dones maltractades. Quan l’he vist he pensat que era una bona idea, i que l’Alan deu estar molt compromès amb els problemes socials. Però un comentari seu m’aclareix que aquesta iniciativa és només pensada per a evitar-se problemes:

–El que no accepto són els propis habitants d’Alaska. Ja han vingut unes quantes dones intentant amagar-se de les seves parelles que les apallissaven. Sempre porten problemes, i amb la situació amb què estic, amb els pares i tot això, el que menys necessito són problemes. Un cop, a mitjanit, va trucar el timbre un home. Anava borratxo i preguntava per la seva dona. Jo ja li havia rebutjat l’entrada a la dona, perquè en desconfiava. Però aparentment l’home devia tenir indicacions que la dona havia vingut a l’alberg. Tio, com es va posar! Cridava que volia entrar! Encara sort que li vaig obrir jo la porta, i no el meu pare, sinó se l’hauria endut pel davant! Vaig haver de trucar la policia, però va desaparèixer abans no van arribar. No, no, en un alberg no hi pot entrar qualsevol...

 

Més viatges a: apuntsdeviatge.blogspot.com

Web personal: www.jordicanal.com

Imagen de jcanal

Comentarios

Enviar un comentario nuevo

El contenido de este campo se mantiene como privado.
CAPTCHA
La siguiente pregunta es para prevenir el spam automático en los envíos.
Image CAPTCHA
Copy the characters (respecting upper/lower case) from the image.