Clasificado en:

90. Top of the world: A tocar del Pol Nord

Poc abans d’arribar a Fairbanks passem pel costat de l’Eielson Air Force Base. Només 96 quilòmetres separen Alaska de Sibèria a l’Estret de Bering, i entre les dues illes Diomedes (la gran, russa, i la Petita, americana), la distància entre els dos països és només de dos quilòmetres i mig. Una distància tan petita que fins i tot es pot fer nedant: el 1987, a finals de la Guerra Freda, la nedadora californiana Lynne Cox es va convertir en el primer ésser humà en creuar nedant la distància entre les dues illes unint així els Estats Units a Rússia, amb un temps de dues hores i sis minuts.

North Pole, Alaska, Santa Claus House

No ha de sorprendre, doncs, que Alaska sigui vista per l’exèrcit dels Estats Units com el trampolí cap a Àsia. A tot Alaska, una col•lecció de bases més o menys grans acullen a més de vint-i-quatre mil soldats de l’Armada, l’Exèrcit de l’Aire, la Marina i la Guàrdia Costera, a part de la Guàrdia Nacional i els reservistes. En veiem uns quants quan la carretera passa pel costat de l’aeròdrom d’Eielson, amb caces i bombarders que estan sempre a punt per enlairar-se.

–Sabies que durant la Segona Guerra Mundial, l’exèrcit nord-americà va cedir més de vuit mil avions als russos per a lluitar contra Hitler? –m’explica en Richard–. I la majoria van enlairar-se d’aquest aeroport de la base aèria. Diuen que des d’aquí l’exèrcit pot enviar un avió a qualsevol punt de l’hemisferi nord en menys de cinc hores, passant pel Pol Nord.

En realitat, els avions podrien tenir el Pol Nord a només cinc minuts, perquè hi ha un poble al costat de Fairbanks que té aquest nom: North Pole. El poble va sorgir quan uns emprenedors van comprar un terreny a un granger i van decidir anomenar-lo North Pole per a construir-hi un empori dedicat a Santa Claus. El Santaland havia de ser una espècie de Disneyland, l’únic lloc al món on es podrien fabricar joguines que durien a l’etiqueta «Made in North Pole». Una figura de Santa Claus de tretze metres d’alçada dóna la benvinguda als visitants de la Santa Claus House. Un cartell indica la propera Santa’s Elves Bed & Breakfast, i fins i tot hi ha un tren en miniatura que fa viatges pel voltant de la casa de Santa Claus. La majoria dels negocis del poble que ha crescut a a l’entorn duen la paraula Santa o Elf al seu nom. Multitud d’autocaravanes de jubilats són aparcades davant de la casa del Pare Noel per a comprar decoració i souvenirs de Nadal en ple agost.

La botiga obre tot l’any excepte el 25 de desembre, que és justament el dia en què Santa Claus ha de treballar...

 

Més viatges a: apuntsdeviatge.blogspot.com

Web personal: www.jordicanal.com

Imagen de jcanal

Comentarios

Enviar un comentario nuevo

El contenido de este campo se mantiene como privado.
CAPTCHA
La siguiente pregunta es para prevenir el spam automático en los envíos.
Image CAPTCHA
Copy the characters (respecting upper/lower case) from the image.