Clasificado en:

85. Top of the world: Boundary

Vint minuts després d’haver entrat a Alaska arribem a Boundary, el poble que pren el nom de la propera zona fronterera amb Canadà. Com passava amb Poker Creek, aquí li diuen poble a qualsevol agrupació de cases, perquè només compta amb sis cabanes de troncs, la majoria amb les parets derruïdes o els teulats enfonsats. Una pista de grava a prop fa d’aeroport per a avionetes. Al costat de la carretera, un cartell publicitari d’aquells que tenen lletres per a col•locar i crear el text dirigeix el visitant cap a una de les cabanes ocupades:

WELCOME TO BOUNDRY ALASKA

WE’VE GOT GOLD GIFTS

GRUB & MUCH MORE GAS $300

BUSES ARE  WELCOME

Boundary, Alaska, Jordi Canal-Soler

El sentit del text només s’entén en separar les frases. Després del que evidentment és una benvinguda al poble (li falta una A), anuncia que tenen regals d’or, menjar i molt més. El preu del galó de gasolina és de 3 dòlars, i els autocars (que en són uns grans consumidors), són més que benvinguts.

En Richard, el nostre conductor, decideix parar-hi a prendre un cafè i aparca la furgoneta a l’ampla esplanada davant del bar. A la paret exterior d’una de les cabanes, al costat d’una moto de neu aparcada al mateix lloc des que es va fondre la neu ara fa uns mesos, hi ha clavades una cinquantena de matrícules d’Alaska de les antigues, de fons groc i lletra i números negres. No en són gaires comparades amb les quasi dues-centes matrícules que hi ha clavades en una altra paret, principalment d’Alaska però també d’altres estats, del Yukon i fins i tot mitja dotzena d’alemanyes i una d’holandesa. 

El bar restaurant funciona des del 1903. El porta una família de vuit membres, que és tota la població que hi ha al poble de maig a finals d’octubre, que és quan la carretera és oberta. L’interior del bar és tan divers, colorejat i compactat com les matrícules que hi havia a fora: les parets de fusta estan recobertes literalment de targetes de visita, adhesius, pòsters, fotografies antigues o fins i tot reposa-vasos de cartró amb marques de cervesa europees. A sobre de la barra, una col•lecció dels més variats souvenirs (tots ells amb el nom de Boundary) espera que els jubilats de l’autocar que ens segueix es decideixin a comprar-los. Tenen força varietat per a escollir, des de termos amb diferents inscripcions d’Alaska, a vasets per al Whisky de la tarda, passant per la típica samarreta «Made in China» o una tassa amb forma de mitja lluna amb un text que diu «Alaska era tant cara que només em vaig poder comprar mitja tassa». Els preus del bar, per a ser coherents amb el text de la tassa, són dels que foraden butxaques. Una cheeseburger costa 5,75 dòlars. Un magnet per a la nevera, 3 dòlars.

Per a passar per Boundary, a diferència de la frontera, sembla que s’ha d’acabar pagant peatge...

 

Més viatges a: apuntsdeviatge.blogspot.com

Web personal: www.jordicanal.com

Imagen de jcanal

Comentarios

Enviar un comentario nuevo

El contenido de este campo se mantiene como privado.
CAPTCHA
La siguiente pregunta es para prevenir el spam automático en los envíos.
Image CAPTCHA
Copy the characters (respecting upper/lower case) from the image.