Clasificado en:

106. PRUDHOE BAY: Creuant el Yukon

No veiem l’altra riba del Yukon, a set-cents metres de l’inici del pont. El fum, tan espès que gairebé es podria tallar, ens ho impedeix. De fet, no veiem ni l’aigua marronosa del riu, a setanta metres sota nostre, i només distingim tres dels cinc pilars de formigó que sostenen el pont, ancorats a la roca mare del llit del riu, i que desapareixen en una base de fum com si el pont se sustentés sobre cotó fluix.

Yukon bridge, Alaska

El riu Yukon és el cinquè riu més llarg de l’Amèrica del Nord i el vintè del món. Transporta una tercera part de l’aigua fluvial de tot Alaska, i no és estrany que a Alaska i al Canadà normalment el seu nom vagi precedit de l’adjectiu «poderós». Només el travessen dos ponts: aquest i el de Whitehorse. A diferència d’aquest darrer, però, el d’aquí està controlat per vuit càmeres de circuït tancat de televisió. La raó és que a part de servir de pont per als camions i cotxes que circulen per la Dalton Highway, també serveix de suport per a l’oleoducte a l’hora de creuar el riu.

Les càmeres de vigilància no són supèrflues. El 1977 un grup de set homes va voler fer volar l’oleoducte, però només en van destruir l’aïllament. Al cap d’un any, un altre atemptat, aquest més fort, va arribar a fer un forat d’una polzada de diàmetre, des d’on van vessar més de dos milions de litres de petroli. Des d’aleshores atacar l’oleoducte es considera un crim federal i qualsevol irregularitat és investigada per l’FBI.

Dubto que avui les càmeres veiessin res. No és fins que som a la meitat del pont que intuïm la silueta dels arbres de l’altra ribera. Sota nostre, embolcallada pel fum, circula l’aigua que un dia va sortir del Llac Bennett. Fins que no el travessem del tot, no em faig a l’idea de com havia de ser el pas dels camions abans de la inauguració del pont, l’octubre del 1975. Fins aquella data, havien de travessar-lo amb hovercrafts a l’estiu o sobre el gel a l’hivern.

Quan el gel es trencava a la primavera, era impossible per qualsevol dels dos mètodes.

Aleshores tot s’havia de transportar en avió. 

 

Més viatges a: apuntsdeviatge.blogspot.com

Web personal: www.jordicanal.com

Imagen de jcanal

Comentarios

Enviar un comentario nuevo

El contenido de este campo se mantiene como privado.
CAPTCHA
La siguiente pregunta es para prevenir el spam automático en los envíos.
Image CAPTCHA
Copy the characters (respecting upper/lower case) from the image.