101. Prudhoe Bay: Alyeska Pipeline

La carretera cap a Prudhoe Bay que surt des de Fairbanks travessa la tundra d’Alaska abans d’arribar a la costa del mar de Beaufort. El camí amb prou feines és asfaltat i les companyies d’assegurança no es fan càrrec dels cotxes de lloguer avariats a meitat del camí. És per això que en vehicle privat no s’hi pot anar a no ser que sigui propi, i així m’afegeixo en un tour en furgoneta que ens ha de portar, a mi i a quatre passatgers més, al llarg de la Dalton Highway.

Trans Alaska Pipeline, Fairbanks, Prudhoe Bay, Jordi Canal-Soler

La primera parada que fem no triga a arribar. L’Alyeska Pipeline Service Company es va fundar el 1970 per a dissenyar, construir, operar i mantenir l’oleoducte de Prudhoe Bay. És la fusió de set companyies petrolíferes: British Petroleum (la principal accionista, amb el 50,01% de les accions), ARCO, Exxon, Mobil, Amerada Hess, Phillips i Unocal. I és també la companyia que ha preparat l’Alyeska Pipeline View, un tram de l’oleoducte per a ensenyar-lo als turistes.

Un estret camí dissimulat entre uns trèmols ens duu fins al peu mateix de l’oleoducte. Cada any visiten aquest lloc dos-cents mil turistes, i dels top ten de les atraccions turístiques d’Alaska és la número nou (la primera és un creuer per l’Inside Passage, i el Denali Park és la cinquena).

L’interès que suscita l’immensa obra és merescut. Alyeska, com Alaska, significa «Terra Ferma» en aleutià, i el nom es va triar perquè l’oleoducte travessa tota la terra ferma d’Alaska, des dels camps petrolífers de Prudhoe Bay fins la terminal de càrrega dels petrolers a Valdez. Amb una llargada d’exactament 800,3 milles (1.287,95 quilòmetres), durant les quals creua grans extensions de tundra i de taigà, tres cadenes muntanyoses (Chugach, Alaska i Brooks), 800 rierols, 34 rius i les propietats de 200 persones (sobretot a la ciutat de Fairbanks, per on passa darrera els jardins de les cases), l’oleoducte de la Trans-Alaska Pipeline System va ser i és encara la construcció privada més important feta mai a tot el món.

La història de l’oleoducte és la història d’una epopeia. El 1968, les companyies Atlantic Richfield i Humble van trobar-se en les seves prospeccions a l’Àrtic amb un jaciment mai explorat fins aleshores a l’Amèrica del Nord. Quan els geòlegs van calcular la mida de l’extraordinari dipòsit, el van situar com el divuitè més gran del món i el primer de tot el continent nord-americà.

Per a transportar el petroli fins a les refineries es va pensar en superpetrolers submarins que poguessin anar sota el gel o en immensos avions modificats. Però la decisió final va ser la més senzilla: conduir-lo amb un oleoducte que travessés tota Alaska.

Tot i l’aprovació inicial del President Nixon, van passar uns quants anys durant els quals els grups ecologistes van intentar suspendre les obres. A resultes de l’embargament de petroli àrab de principis dels 1970, als Estats Units es va veure la necessitat de comptar amb una producció pròpia superior. Nixon va signar la Trans-Alaska Pipeline Authorization Act la tardor del 1973, i al cap de poc van començar les obres.

La construcció de l’oleoducte es va fer en tres anys i dos mesos, del 1974 al 1977. Es va acabar el dia previst i va costar 8.000 milions de dòlars, però el novembre del 1988, l’Estat d’Alaska ja havia guanyat ja 49.000 milions de dòlars en royalties. Es desconeixen els beneficis de les companyies petroleres, però els càlculs es situen entre els 60.000 i els 113.000 milions de dòlars.

Quan el 1994 l’American Society of Civil Engineers va editar una llista de les Set Meravelles Tecnològiques dels EUA, havien escollit el Kennedy Space Center a Florida, la Hoover Dam a Nevada, les dues torres bessones del World Trade Center de Nova York, les 42.696 milles del sistema interestatal d’autopistes, el Golden Gate Bridge de San Francisco, el Canal de Panamà (construït amb diners i enginy americà) i, és clar, la Trans-Alaska Pipeline...

 

Més viatges a: apuntsdeviatge.blogspot.com

Web personal: www.jordicanal.com

Imagen de jcanal

Comentarios

Enviar un comentario nuevo

El contenido de este campo se mantiene como privado.
CAPTCHA
La siguiente pregunta es para prevenir el spam automático en los envíos.
Image CAPTCHA
Copy the characters (respecting upper/lower case) from the image.