Clasificado en:

54. CHILKOOT TRAIL: Les drassanes de Bennett

Des de Lake Bennett es podia arribar a Dawson City en barca seguint el curs de l’incipient Yukon. Així, era a les vores d’aquest llac on els cercadors d’or deixaven caure la seva càrrega i començaven a construir les barques que els havien de dur riu avall. L’aspecte del Bennett del 1898 no tenia res a veure amb l’actual. Les fotografies antigues penjades a l’interior de l’estació de tren que hi ha just davant del llac mostren una ciutat de tendes creada al voltant de les aigües, on milers d’homes es convertien en mestres d’aixa en unes improvisades drassanes. Les faldes de les muntanyes pròximes, com les de Lindeman, eren buides d’arbres, a diferència de l’actualitat, en què el bosc arriba fins molt amunt. Els arbres que van tallar durant aquella època, però, disten molt de ser semblants als actuals. A causa del lent creixement en aquestes latituds, s’ha calculat que encara hauran de passar dos-cents anys per a tenir uns arbres semblants als que es van tallar ara fa només un segle.

Bennett Lake, Canada, Jordi Canal-Soler

Molts dels qui construïen les barques no havien fet servir mai una serra, un martell o una llima. Aquells que no podien permetre’s comprar els plafons ja preparats per les múltiples serradores mecàniques que van sorgir en poc temps al voltant del llac, s’havien de serrar ells mateixos els taulons i, tot i les dificultats en la construcció, poc a poc totes les formes imaginables d’embarcació van començar a cobrir les platges del llac Bennett.

No tothom havia de confiar en la destresa de les seves mans sense experiència per a aconseguir una barca. Com a tot arreu, els diners podien comprar qualsevol cosa, i un grup prou ben finançat podia estalviar-se molts mal de caps. És el cas de la Martha Louise Purdy.  Tenien planejat anar amb el seu marit a Dawson per a cercar l’or, però a l’últim moment a ell li va sortir una feina més bona a Hawaii. La senyora Purdy va continuar cap al Yukon sense el seu marit, que ja no va veure mai més, i amb un grup que incloïa el seu germà petit va embarcar cap a Skagway. A Dyea van llogar un grup de portadors per nou-cents dòlars que els van portar tot el material fins a Bennett, mentre ells pujaven el Chilkoot Pass amb les mans a les butxaques. Fins i tot un cop allà van tenir temps de fer algunes excursions per a admirar la vista, per a retornar els vespres a una confortable cabana. No van molestar-se ni a fer-se la barca que els havia de dur Yukon avall fins a Dawson. Simplement van pagar a una serradora prop de tres-cents dòlars perquè els la construïssin. Tot i la facilitat del viatge, van arribar tard a Dawson City, quan els millors terrenys ja estaven agafats, però al cap d’uns anys la senyora Purdy es casaria amb en George Black, que va ser després Comissari del Yukon i que tornarem a trobar més endavant.

Per ordre de la Policia Muntada cada embarcació havia de tenir un número i registrar la quantitat de navegants que portaria. Gràcies a aquest recompte se sap que quan el llac va quedar alliberat de gel la primavera del 1898, 7.124 embarcacions van fer-se a l’aigua cap a Dawson City, vuit-cents quilòmetres riu avall.

Moltes es van enfonsar als primers metres, per una mala construcció o per sobrecàrrega. La majoria tenien tantes goteres que un dels tripulants havia d’estar constantment traient-ne aigua amb un recipient. Les que podien navegar van aixecar les seves veles i van dirigir la proa cap al nord per a sortir ja al riu Yukon, que neix al mateix llac Bennett.

A partir d’aquí podien arribar a Dawson City íntegrament per sobre l’aigua. Aquesta facilitat de navegació explica el per què dels 2.575 quilòmetres que separaven Seattle de Dawson City a través del Chilkoot Pass, només 53 quilòmetres es feien a peu. Tota la resta es feia a bord d’embarcacions.

I tot i així, eren els 53 pitjors quilòmetres de tot el recorregut...

 

Més viatges a: apuntsdeviatge.blogspot.com

Web personal: www.jordicanal.com

 

Imagen de jcanal

Comentarios

Enviar un comentario nuevo

El contenido de este campo se mantiene como privado.
CAPTCHA
La siguiente pregunta es para prevenir el spam automático en los envíos.
Image CAPTCHA
Copy the characters (respecting upper/lower case) from the image.