Clasificado en:

29. SKAGWAY: Far-West a Alaska

M’havien dit que Skagway era un poble turístic. Quan hi arribo comprovo que aquest adjectiu es queda curt. Skagway és com un Disneyland en miniatura. El primer que veig d’Skagway des de la coberta del ferri ràpid que m’hi porta són els quatre creuers transatlàntics que hi ha amarrats en un moll al sud del poble. Després de passar per Juneau, han vingut a abocar tots els seus passatgers a Skagway.

El ferri atraca al port petit, entre les barques dels pescadors i de lleure. Unes llúdrigues marines que prenien el sol en un dels espigons s’esmunyen ràpidament sota l’aigua quan el pilot apropa el vaixell al moll. En un iot, quatre amics juguen a cartes. En un altre, pare i fill netegen la coberta per a sortir a la mar. Començo a intuir que hi ha dos Skagways, el dels creuers que arriben, veuen i marxen, i l’Skagway dels seus habitants que, si no tenen interessos en les botigues o els serveis que ofereixen als passatgers que desembarquen, intenten evitar tot el boom turístic, cosa força difícil d’aconseguir en un poblet de vuit cents seixanta habitants que veu desembarcar cada estiu gairebé vuit cents mil turistes.

El centre del poble és, en realitat, un sol carrer. Broadway Street conté totes les cases antigues del tombant de segle, cadascuna d’elles amb una capa de pintura nova, sovint de color cridaner i, si bé als inicis de la història del poble podien haver venut alguna altra cosa, actualment el repertori de productes, encara que pugui ser variat, es limita a una categoria d’article: els souvenirs. La seva variabilitat és extrema, arribant fins als límits de la xaroneria: joies, abrics de pell, samarretes, gorres de beisbol, llapis en forma de tronc, peluixos, clauers,... En una d’elles es ven ivori de morsa, i hi ha un petit museu amb talles gravades amb la història d’Alaska, des del descobriment de Bering fins als guanyadors de la Iditarod, la cursa de trineus de gossos. Qualsevol article es pot vendr a Skagway, estigui o no relacionat amb Alaska. En una altra botiga hi veig unes figures de Lladró, simplement pel fet que la marca valenciana té una sèrie de figures d’esquimals entre la seva col•lecció. Totes les botigues basen el seu negoci en el turisme. I, pel que sembla, el turisme no els deu anar malament. Amunt i avall de les voreres, i fins i tot caminant pel carrer, hi ha tanta quantitat de turistes que els botiguers no deuen donar a l’abast.

Més viatges a: apuntsdeviatge.blogspot.com

Blog personal: jordicanalsoler.blogspot.com

Imagen de jcanal

Comentarios

Enviar un comentario nuevo

El contenido de este campo se mantiene como privado.
CAPTCHA
La siguiente pregunta es para prevenir el spam automático en los envíos.
Image CAPTCHA
Copy the characters (respecting upper/lower case) from the image.