Clasificado en:

13. JUNEAU: La bandera d'Alaska

El terra és encara moll de la pluja que ha caigut durant la nit i el cel grisós amenaça de descarregar altre cop quan surto a explorar la resta de Juneau l’endemà al matí. L’aire humit és suficientment fresc per a demanar un jersei, però omple els pulmons amb el perfumat aroma de l’herba molla i la fragància etèria del bosc de pícees que cobreix la serralada que rodeja Juneau. A l’altra banda del canal de Gastineau, les muntanyes de Douglas Island es veuen clapejades encara amb alguna congesta tardana. És un matí típic de l’estiu a Juneau, i decideixo aprofitar-lo fent una mica de cultura.

Una visita ràpida al Museu Estatal d’Alaska m’introdueix en pocs metres quadrats en tota la varietat de fauna, etnologia i història d’Alaska. És gairebé més de la que es pot arribar a absorbir, però s’hi aprenen coses curioses, com per exemple, que fins i tot abans que fos incorporada als Estats Units com un Estat de ple dret i no un mer territori, Alaska ja tenia una bandera pròpia.

El 1926 es va organitzar un concurs a les escoles d’Alaska per a escollir el símbol per al Territori. El guanyador va ser Benny Benson, un nadiu de tretze anys de Seward, a la península de Kenai, que va dibuixar en un camp blau fosc vuit estels daurats amb la forma de l’óssa major i l’estel del nord. L‘óssa major simbolitzava la força, i l’estel del nord significava el futur cap a la condició d’Estat, una intenció que també quedava recollida en la divisa d’Alaska: «North to the Future». La bandera va inspirar també la cançó oficial de l’Estat, que compara el blau del fons de la bandera amb el blau del mar i dels llacs de muntanya, i els estels daurats amb l’or que cercaven els primers exploradors.

Més viatges a: apuntsdeviatge.blogspot.com

Web personal: jordicanalsoler.blogspot.com

Imagen de jcanal

Comentarios

Enviar un comentario nuevo

El contenido de este campo se mantiene como privado.
CAPTCHA
La siguiente pregunta es para prevenir el spam automático en los envíos.
Image CAPTCHA
Copy the characters (respecting upper/lower case) from the image.