Clasificado en:

Freedom Trail

Bòston es una d’aquestes ciutats que es podrien considerar com a molt agradables i tranquil·les, un lloc ideal per passejar i deixar-te dur pels seus encantadors carrers. Jo mateix m’estranyo alhora de dir aquestes paraules quan em refereixo a una ciutat dels Estats Units, ja que sempre he estat bastant escèptic envers aquest país. Aquesta metròpoli, es un dels principals centres culturals i de negocis de la regió de Nova Anglaterra. Fundada el 1630, és una de les poblacions més importants dels Estats Units, amb una economia basada en l'educació, la sanitat, les finances i la tecnologia punta, aquí trobem el MIT (Massachusetts Institute of Tecnology).

Imagen de dTorres

Geografia de Cerveses

Per la gran majoria de gent, en més o menys quantitat, la millor manera d’acabar una ascensió a qualsevol muntanya, o simplement prendre’t un descans a qualsevol ciutat o indret, es amb una bona cervesa a les mans. De marques, tipus o models en podem trobar un bon grapat, però la curiositat be alhora de relacionar-les una mica amb muntanyes, llocs geogràfics, claus atmosfèriques o toponímies.

Imagen de dTorres

Anatomia de Còmics (1) - JOE SACCO

Recentment en Joe Sacco ha tornat a publicar una altra novel·la gràfica dedicada a Palestina, Notas al pie de Gaza (Mondadori, 2010). Abans havia escrit, o millor dit dibuixat, Palestina. En la franja de Gaza (Planeta deAgostini, 2002), originàriament es va anar publicant en una sèrie de nou còmic-books, apareguts entre1993 i 1995. L’any 1996 va guanyar el prestigiós premi American Book Awards i més tard, degut a la reobertura del conflicte a Palestina, va rebre el premi a Millor Novel·la Gràfica a la Book Expo America, el mateix any de la seva publicació a Espanya.

Imagen de dTorres
Clasificado en:

25 anys de "Hem fet el cim"

Un 28 d'agost de 1985, tot just avui en fa 25 anys, una expedició catalana aconseguia assolir el cim del sostre del món. Per fi, en aquella muntanya anomenada Chomolangma (la mare de l'univers) en tibetà, Sagarmatha (front del cel) en nepalès, o Everest (coneguda així des de que en Sir Andrew Waugh la va nomenar en honor al seu predecessor Sir George Everest), i amb una alçada de 8.848 metres, es podia veure voleiar la senyera.

Imagen de dTorres
Clasificado en:

Tot recordant (3)

Al cap de molt poca estona, tres quilometres per ser exactes, arribo amb el bus gratuït des de Auschwitz al camp de Birkenau. No em deixa gaire lluny de l’entrada del recinte i la visió es d’allò més depriment. Els meus ulls veuen una gran extensió de terreny rodejat de filat i torres de vigilància. Aquest camp si que l’han deixat tal i com el van trobar. Només travessar l’entrada principal pujo cap a una de les dues torres que presideixen l’accés al camp.

Imagen de dTorres

Tot recordant (2)

Són 2/4 de vuit del matí, sona el despertador. Aparentment seria un dia normal de vacances. Em llevo i després d’esmorzar surto cap a fora. La pensió on estic allotjat es troba a un carrer qualsevol, però cèntric, de la ciutat de Cracòvia. Em dirigeixo cap a l’estació d’autobusos, un cop allà, compro el bitllet en direcció a Oswiecim. Normalment aquesta població no hauria de despertar massa interès a nivell turístic.

Imagen de dTorres

Tot recordant (1)

L’altra dia vaig llegir un article a la contraportada de l’Independent de Gràcia, escrit per Meritxell Díaz, on feia referència al gueto de Cracovia i a la fàbrica d’Oskar Schindler, personatge que Steven Spielberg va fer famós gràcies a la seva pel·lícula “La llista de Schindler”. Automàticament em vaig veure transportat a una sèrie de records que em situaven dempeus just davant de la fàbrica en qüestió.

Imagen de dTorres

Tots són Alps

Saps què són o coneixes els Alps? .... Aquesta podria ser una pregunta normal que en algun moment de la teva vida pots haver arribat a plantejar-li a qualsevol persona, i sempre et podria contestar aquell tipus repel·lent acabat de sortir de la viquidèdia, ...-Els Alps són una important cadena de muntanyes situada a l’Europa central. El seu punt culminant és el Mont Blanc, amb 4.810 metres d'altitud.

Imagen de dTorres
Clasificado en:

Una història entre Nova York i Brooklyn

Un matí qualsevol, d’un dia d’octubre, en un any qualsevol, una parella, noia-noi, els que podríem nomenar amb les inicials E-D o grup número 1, surten de la pensió on es troben allotjats en el Upper West Side de Manhattan, de la ciutat de Nova York, en direcció al metro, que es troba al 104 amb Broadway. Concretament s’estan en un lloc anomenat Chocolat, entre els carrers 102 i 103 de la West End Ave.

Imagen de dTorres

Londres, música i Holmes

Aquell dia em vaig llevar a la mateixa hora que sempre, ja que al hotel on m’estava allotjat servien l’esmorzar fins a una hora determinada i si no em volia quedar sense, un s’havia d’activar bastant d’hora. Un cop al carrer vaig desconnectar-me dels sorolls que m’envoltaven i desprès d’escollir l’opció random del meu ipod vaig prémer el play que em va portar el so de Sleep the Clock Around dels escocesos Belle & Sebastian.

Imagen de dTorres
Distribuir contenido Suscribirse a Cuaderno de dTorres