Clasificado en:

Gorja del Diable

Situat al nord d’Argentina i al sud de Brasil, en un clima subtropical, es troba el Parc Nacional Iguaçú. El parc, a banda de gaudir d’una vegetació densa i diversa, inclou un conjunt impressionant de caigudes d’aigua pertanyents al riu Iguaçú i al seu afluent Paranà.

Nosaltres hi vam anar l’octubre del 2004, com a part d’un recorregut prou complet per la Patagònia argentina. A Iguaçú ens hi vam estar 3 dies, per a gaudir a fons tant de les immenses caigudes d’aigua com de la vegetació i del poble que t’acull, Puerto Iguazú, que té un encant força particular, amb tons vermells i marrons, i que invita a quedar-s’hi una bona temporada, com feu un metge amb qui vam parlar, que s’enamorà del poble i s’hi quedà, ara ja fa uns 20 anys.

Quan ja has vist una bona col·lecció de cascades, més altes o més baixes, petits fils d’aigua o torrents immensos que ho arrosseguen tot, amb caigudes suaus o amb molta força, permetent que les gotes en suspensió i el sol es barregin ensenyant arcs de Sant Martí,... després de veure’n tantes, creus que la cascada anomenada Gorja del Diable ha de ser una caiguda més, potser més alta, tal vegada més ample, però no esperes pas que et pugui impressionar.

Per accedir-hi, cal dirigir-se a una zona del parc amb una vegetació molt densa, que impedeix veure-hi més enllà de 3 o 4 metres. L’expectació fa que tothom camini sense fer soroll, atents als sons dels animals i de les pròpies petjades. A mesura que t’hi vas acostant, vas sentint una remor, com una mena de brunzit. De mica en mica, aquest brunzit es converteix en el soroll d’un motor llunyà, cada vegada més proper, que et comença a activar tots els sentits. 

Fins que no arribes al final de la passarel·la de fusta, no te n’adones d’on acabes d’arribar. Està ben preparat perquè estiguis a tocar de la caiguda d’aigua, perquè et mullis amb les seves gotes en suspensió, perquè et quedis mirant avall i davant teu, mut, gairebé sense respirar, perquè te n’adonis de l’espectacle tan grandiós i bestial que t’ofereix la natura.

Ningú no s’hauria de perdre aquesta meravella de la naturalesa.

Comentarios

Enviar un comentario nuevo

El contenido de este campo se mantiene como privado.
CAPTCHA
La siguiente pregunta es para prevenir el spam automático en los envíos.
Image CAPTCHA
Copy the characters (respecting upper/lower case) from the image.