- |
- |
- |
- |
7. PRIMER DIA A MANHATTAN
Instruccions (optatives) per aquells que no hagin estat mai a Nova York.
Què fer el 1er dia?
Primera part: arribada a NY
1. Si és possible, no aneu a Manhattan.
2. Si no podeu evitar anar a Manhattan (hi teniu l’hotel i l’equipatge no us permet moure-us a peu, o arribeu de nit, etc.) feu les gestions que calguin però tan aviat com pugueu busqueu l’estació de metro més propera i abandoneu la ciutat. Si el trajecte d’anada és per superfície no mireu per la finestra.
3. Dirigiu-vos a les estacions de High St (línies A i C), Clark St (línies 2 i 3) o Court St – Borough Hall (línies M, R, 2, 3, 4 i 5)
4. Des de qualsevol d’aquestes estacions, aneu fins a la cantonada d’Old Fulton St amb Furman St.
Si heu fet tots els passos correctament sou a Brooklyn i teniu a la vostra dreta l’imponent pont de Brooklyn i a davant l’skyline de Lower Manhattan.
La vista és impressionant. És igual haver-lo vist incontables vegades des de milers de quilòmetres. Ara és allà, en directe. I, a més a més, tinc la intuïció que per moltes vegades que l’hagis vist en directe, sempre resultarà impressionant.
Contemplant-lo t’adones que Manhattan no pot crèixer. Pot transformar-se, reinventar-se, fins i tot crèixer en vertical, però no en extensió. Per aixó, vista des de fora, l’illa sembla que estigui a punt de desbordar-se, que els gratacels més propers al riu estiguin a punt de caure-hi. Mirant des del sud, el Lower Manhattan dóna la sensació visual que la ciutat és quasi més alta que ample. Aquesta sensació d’olla a punt de vessar es complementa amb la que tens sovint quan ets a l’interior de Manhattan: a més a més d’estar a punt de vessar, l’olla està en plena ebullició.
Segona part: entrada a Manhattan
1. Dirigiu-vos a la cantonada de Tillary St amb Adam St.
2. Enfileu, cap al nord, el Brooklyn Bridge trail.
3. Relaxeu-vos, prepareu-vos per disfrutar. Teniu per davant 3km de recorregut només apte per a vianants i ciclistes que us portaran fins a Manhattan a través del pont de Brooklyn.
El pont de Brooklyn captiva des del primer moment que el veus. Té alguna cosa màgica. Et crida, et convida a atravessar-lo... O potser és Manhattan que t’atreu com un iman?
L’skyline s’apropa al ritme lent del caminar. Assaboreixes cada passa i cada parada. La fusta que trepitges, els arcs de pedra, l’estructura d’acer. A sota els teus peus, el mar. A davant, Manhattan. Camines suspès en un parèntesi entre ciutats. Et prepares per entrar a un indret visualment conegut, realment desconegut.
Naturalment podries arribar a qualsevol ciutat caminant. Caldria fer-ho a través dels suburbis que les envolten i costaria determinar, més enllà d’un rètol en una carretera o carrer, quan hi donaries la primera passa.
Arribar a Manhattan caminant pel pont de Brooklyn és un plaer. I pots triar i disfrutar el moment precís en que hi poses el peu.
Benvinguts a Manhattan.
Tercera part: immersió a Manhattan
1. Agafeu el metro i dirigiu-vos fent les combinacions necessàries a l’estació de Times Square – 42nd St (línies N, Q, R, S, W, 1, 2, 3 i 7)
2. Sortiu a la superfície i dirigiu-vos una illa al nord per la 7th Ave o per Broadway.
3. Benvinguts a Times Square, el centre neuràlgic de Manhattan.
Agafeu aire, respireu fons. Sou al centre d’una ciutat que no s’assembla a cap altra. Una ciutat que és gran, molt gran, però que cal descobrir a peu. Perquè més enllà del top ten turístic, que no us decebrà, tota la resta també està a punt per sorprendre-us. Agafeu qualsevol direcció i camineu. Però sobretot, quan es faci fosc, torneu a Times Square: l’espectacle és gratuït.
30 d’octubre – 18 de novembre 2009
Comentarios
Enviar un comentario nuevo