Clasificado en:

7. PRIMER DIA A MANHATTAN

Instruccions (optatives) per aquells que no hagin estat mai a Nova York.

Què fer el 1er dia?

Primera part: arribada a NY

            1. Si és possible, no aneu a Manhattan.

            2. Si no podeu evitar anar a Manhattan (hi teniu l’hotel i l’equipatge no us permet moure-us a peu, o arribeu de nit, etc.) feu les gestions que calguin però tan aviat com pugueu busqueu l’estació de metro més propera i abandoneu la ciutat. Si el trajecte d’anada és per superfície no mireu per la finestra.

            3. Dirigiu-vos a les estacions de High St (línies A i C), Clark St (línies 2 i 3) o Court St – Borough Hall (línies M, R, 2, 3, 4 i 5)

            4. Des de qualsevol d’aquestes estacions, aneu fins a la cantonada d’Old Fulton St amb Furman St.

 

Si heu fet tots els passos correctament sou a Brooklyn i teniu a la vostra dreta l’imponent pont de Brooklyn i a davant l’skyline de Lower Manhattan.

La vista és impressionant. És igual haver-lo vist incontables vegades des de milers de quilòmetres. Ara és allà, en directe. I, a més a més, tinc la intuïció que per moltes vegades que l’hagis vist en directe, sempre resultarà impressionant.

Contemplant-lo t’adones que Manhattan no pot crèixer. Pot transformar-se, reinventar-se, fins i tot crèixer en vertical, però no en extensió. Per aixó, vista des de fora, l’illa sembla que estigui a punt de desbordar-se, que els gratacels més propers al riu estiguin a punt de caure-hi. Mirant des del sud, el Lower Manhattan dóna la sensació visual que la ciutat és quasi més alta que ample. Aquesta sensació d’olla a punt de vessar es complementa amb la que tens sovint quan ets a l’interior de Manhattan: a més a més d’estar a punt de vessar, l’olla està en plena ebullició. 

 

Segona part: entrada a Manhattan

            1. Dirigiu-vos a la cantonada de Tillary St amb Adam St.

            2. Enfileu, cap al nord, el Brooklyn Bridge trail.

            3. Relaxeu-vos, prepareu-vos per disfrutar. Teniu per davant 3km de recorregut només apte per a vianants i ciclistes que us portaran fins a Manhattan a través del pont de Brooklyn.

 

El pont de Brooklyn captiva des del primer moment que el veus. Té alguna cosa màgica. Et crida, et convida a atravessar-lo... O potser és Manhattan que t’atreu com un iman?

L’skyline s’apropa al ritme lent del caminar. Assaboreixes cada passa i cada parada. La fusta que trepitges, els arcs de pedra, l’estructura d’acer. A sota els teus peus, el mar. A davant, Manhattan. Camines suspès en un parèntesi entre ciutats. Et prepares per entrar a un indret visualment conegut, realment desconegut.

Naturalment podries arribar a qualsevol ciutat caminant. Caldria fer-ho a través dels suburbis que les envolten i costaria determinar, més enllà d’un rètol en una carretera o carrer, quan hi donaries la primera passa.

Arribar a Manhattan caminant pel pont de Brooklyn és un plaer. I pots triar i disfrutar el moment precís en que hi poses el peu.   

Benvinguts a Manhattan.

 

Tercera part: immersió a Manhattan

            1. Agafeu el metro i dirigiu-vos fent les combinacions necessàries a l’estació de Times Square – 42nd St (línies N, Q, R, S, W, 1, 2, 3 i 7)

            2. Sortiu a la superfície i dirigiu-vos una illa al nord per la 7th Ave o per Broadway.

            3. Benvinguts a Times Square, el centre neuràlgic de Manhattan.

Agafeu aire, respireu fons. Sou al centre d’una ciutat que no s’assembla a cap altra. Una ciutat que és gran, molt gran, però que cal descobrir a peu. Perquè més enllà del top ten turístic, que no us decebrà, tota la resta també està a punt per sorprendre-us. Agafeu qualsevol direcció i camineu. Però sobretot, quan es faci fosc, torneu a Times Square: l’espectacle és gratuït.

 

30 d’octubre – 18 de novembre 2009

Imagen de mCamprubi

Comentarios

Enviar un comentario nuevo

El contenido de este campo se mantiene como privado.
CAPTCHA
La siguiente pregunta es para prevenir el spam automático en los envíos.
Image CAPTCHA
Copy the characters (respecting upper/lower case) from the image.